“Gegeven Ruimte”
is een interdisciplinair foto-project met veertien kunstenaars en één fotograaf

Deelnemende kunstenaars
Aam Solleveld - Annabel Howland - Andre Pielage
Charlott Markus - Eiko Ishizawa - Emiel Zeno
Guda Koster - Lonneke de Groot - Marieke van Diemen
Maze de Boer - Ronald de Ceuster
Sanja Medic - Suzan Drummen - Wim Vonk

INLEIDING
Door de jaren heen heb ik veel ruimtes gefotografeerd; als uitgangspunt, onderzoek of als eindbeeld. Ik vroeg mij af of al die foto's met lege ruimtes ook voor andere doeleinden gebruikt zouden kunnen worden.

Begonnen als experiment, nodig ik al vijf jaar ruimtelijk werkende kunstenaars uit om een installatie of toepassing te maken voor een lege ruimte, die ik ter beschikking stel. Die lege ruimte is een foto, die als grote print op de muur van het atelier werd bevestigd. Als het werk voltooid is, kom ik terug om het resultaat te fotograferen.

Bij de eerste kunstenaar, Ronald de Ceuster, was ik verrast om te zien hoe hij de vraag had opgelost. De foto die ik van het geheel maakte kon ik moeilijk duiden en riep veel vragen op. Juist om die vragen wilde ik het experiment bij een andere kunstenaar herhalen, en daarna bij nog één ... en nog één ...

In totaal heb ik met veertien kunstenaars samen gewerkt, met telkens als resultaat een foto waarin de ruimtelijke opvatting van de kunstenaar centraal staat. De foto's zijn eigenzinnig en zeer verschillend, elke foto eist een eigen ruimte op.

DE TENTOONSTELLING
Om de afgebeelde ruimtes op de foto’s goed tot hun recht te laten komen, worden zij ... lees verder

TE ZIEN:
21 - 31 maart 2019
Bagagehal, Loods 6
KNSMlaan 143 (centrale ingang).
1019 LC Amsterdam

openingstijden:
donderdag - zondag 12.00 - 18.00 uur

Voor de catalogus is een crowdfundactie gestart.
Bij voordekunst kunt u de catalogi bestellen, de twee delen samen kosten € 25,00 en voor € 50,00 ontvangt u beide catalogi plus een inkjetprint met een detail van één van de foto 's naar keuze.

Hierboven ziet u de ruimtes waar de kunstenaars mee aan de slag zijn gegaan. Als u op de afbeeldingen klikt krijgt u een detail van het uiteindelijke werk te zien. Dit zijn de details waar u uit kunt kiezen, als luxe aanvulling bij de catalogus.
Dit project is tmede mogelijk gemaakt met de steun van :

back home
back home